• lyocell hoes
  • lyocell hoes

Lyocell

Lyocell, ook beter bekend onder de naam Tencel, wordt ook wel eens de milieuvriendelijke viscose genoemd. Net als viscose wordt het namelijk gemaakt van houtpulp.

Onze hoezen van Lyocell kenmerken zich door de mooie subtiele, zijdeachtige glans. Naast haar duurzaamheid heeft de stof nog een aantal andere positieve eigenschappen: het voelt heerlijk zacht en soepel aan, is zo sterk als polyester, is zeer makkelijk te verzorgen en het voelt zo koel en plezierig aan als linnen en zo warm als wol.

Maar als belangrijkste punt vindt Poseidon dat het uw lichaamsvocht beter absorbeert dan katoen. Het lichaamsvocht wordt zo goed in de vezel opgenomen dat bacteriën daar zich niet thuis voelen. Dat maakt het dus prima geschikt voor de samenstelling van uw waterbedhoes en biedt het u een perfecte slaapomgeving.

De vulling, een mengsel van de hoogwaardige holle vezel van Ultrapol-Polyester in combinatie met de functionele vezel Tencel, optimaliseert ook het slaapklimaat en onderstreept het aspect van functie en duurzaamheid.

Een goede wasbaarheid op 60°C is vanzelfsprekend en de hoes mag bovendien zo in de droger.

Slaapformule van Poseidon